Тежки глоби и затвор грозят подпалвачите в Гърция: Гърция увеличава глобите

...
Тежки глоби и затвор грозят подпалвачите в Гърция: Гърция увеличава глобите
Коментари Харесай

Директно в затвора за пожар в Гърция

Тежки санкции и затвор грозят подпалвачите в Гърция: 

Гърция усилва санкциите и ползва незабавни присъди затвор за палеж заради немарливост или предумисъл. Това разгласи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис от парламентарната естрада в четвъртък, написа.

Предстоят промени, които ще бъдат включени в законопроекта за Министерството на правораздаването, който се чака да бъде импортиран в Народното събрание през септември като отнемане от независимост до 3 години за непочистени горски терени за пикник и други площи, които може да стане причина за пожар. Лишаване от независимост минимум 2 години за владеене на запалителни материали.

Глобите за всички нарушавания, свързани с горски пожари, даже и заради немарливост, могат да надвишават 100 000 евро. Те ще се постановат на диференциран принцип, като ще се вземат поради породените от пожара вреди или дали подпалвачът е бил задържан в предишното.

Що се отнася до палежа, който се смята за тежко закононарушение, рамката на присъдата няма да се промени. Наказанието може да доближи до пожизнен затвор.

В същото време ще се постави завършек на анонимните тъжби.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР